Na Strojníckej ulici v Prešove sa opäť vyberalo mýto

02.06.2005 Celý región

Na Strojníckej ulici v priemyselnej časti mesta Prešov zvanej Širpo museli 30. mája od 6. h vodiči osobných a nákladných áut opäť prejsť cez rampu a zaplatiť...
Na Strojníckej ulici v priemyselnej časti mesta Prešov zvanej Širpo museli 30. mája od 6. h vodiči osobných a nákladných áut opäť prejsť cez rampu a zaplatiť zvláštne mýto. Prvýkrát sa takto stalo 21. decembra 2004.

Podnikateľ Peter Jarkovský, ktorý je vo vyše dvojročnom spore s mestom Prešov o vlastníctvo k pozemku a k vozovke si tentoraz na tento úkon najal na základe zmluvy tretiu osobu - prešovskú firmu Cors. Tak ako jeho firma Coryn, tak aj táto spoločnosť Cors sídlia na tej istej adrese Konštantínova 19 v Prešove a jedinou konateľkou spoločnosti je Darina Jarkovská.
Kým v decembri vodiči osobných áut platili mužom v búdke a s rampou mýto 20 Sk, šoféri nákladných áut 30 Sk, Cors vyberal 30, resp. 50 Sk.
Rampu aj s obslužnou búdkou o 13.30 h z vozovky odstránili pracovníci Technických služieb, a. s. , Prešov za asistencie príslušníkov Policajného zboru SR a mestskej polície. Príkaz na to dal primátor Prešov Milan Benč, keďže rampa s búdkou bola prekážkou na komunikácii. Podobne konal 21. decembra.
Keďže v ten deň rokovalo aj mestské zastupiteľstvo, tak o stave sporu informoval Benč priamo poslancov. Jeden z nich Ján Čižmár navrhoval, aby prerušili rokovanie a išli sa pozrieť na miesto. V jednej chvíli tam totiž boli kolóny áut dlhé aj pol kilometra. \"Nerobí to dobré meno nášmu mestu, \" dodal Čižmár.
Mesto Prešov hneď v ten prvý deň, čo sa objavili rampy na Strojníckej ulici, podalo na Okresný súd (OS) v Prešove návrh na predbežné opatrenie. OS 22. decembra uložil podnikateľovi okrem iného, aby sa zdržal inštalácie prístupových rámp a iných prekážok brániacich v prístupe po komunikácii. \"Na odvolanie podnikateľa Krajský súd v Prešove rozhodoval o odvolaní a potvrdil predbežné opatrenie, \" konštatoval Peter Straka, hovorca Krajského súdu (KS) v Prešove. Informoval tiež, že v apríli novému návrhu podania na vydanie predbežného opatrenia OS nevyhovel, tak sa mesto odvolalo na KS. Ten rozhodne o tom v najbližších dňoch.
(jj)
 

Vyberte región